Beretning 2019

Bording Svømmeklub
Bestyrelsens beretning 2019

BSK – året starter med vintersvømnings holdene i Ikast:
Der var god tilslutning til de fleste hold, dog kniber det lidt med de største svømmere. Vi kan se, at der er flere svømmere, der snart rykker op – og derved er med til at sikre bedre gruppe dynamik. Det gør det alt andet lige lettere at lave hold-øvelser, stafetter og meget andet. Det er også sjovere at være instruktør når der er flere end 4-5 svømmere.
Vi afholdt mærkesvømning som “Sæsonafslutning” for vores vinter hold sidste torsdag i marts. Vi arbejder hver gang på at “gøre det bedre” – og undgå utilfredsheder både fra børn og voksne. Det kræver en del hænder og hoveder at lave arrangementet. Det må gerne være nogen uden for bestyrelsen, der træder til gennem flere år – så rutinerne hjælper os alle.

Sommerholdene starter midt i maj når badet er åbnet.
Vi havde ændret sommerholdes træningsdage tilbage til mandag-tirsdag og det fungerede fint.
Sommerens mix af børn på hold i det store og lille på samme tid holder vi fast i. Vi fortsætter med  at lave alternativ svømning i uge 27 og 32 – da der ikke kommer så mange. Dette fungerede fint i år. Der skal stadigvæk reklameres for “vandaktiviteter” og huske at invitere de voksne med! Så det er ikke almindelig træning – men nogle aktiviteter eller konkurrencer for både børn og voksne.
Sommersæsonen blev afsluttet med mærke- og diplom svømning og leg i det lille bassin. Bespisningen bestod af menu’er der kunne forudbestilles – og det var et godt miks af pølser og kyllingsspyd med salat og brød til. Trods kort tilmeldingsfrist – lykkedes det at komme i mål. Alle, der ville, fik mad (og drikke). De unge hjælpere var gode til at hjælpe med oprydningen og på en hverdagsaften skal vi også slutte i ordentlig tid – så det ikke går ud over næste dags skolegang. Årets BSK’er blev kåret og fik blomst og bio-billetter i gave. Kamilla Andersen fik æren i år.

Om sommeren har vi to faste arrangementer:

Disco-Plasco, vores bidrag til byfesten – igen igen – Men det er og bliver et hit!  Der er rigtig mange deltagere fra by og opland, der er klar fra første sekund vi åbner dørene.  Man “betaler” stadig ind ved indgangen og vi “trækker fra” når der bestilles i baren. Det fungerer super fint.
Volvo-sangen hitter!
Børn fra 3. klasse – kan komme ind.  Nogle forældre kommer gående forbi – bliver lidt og hyggerJ.  Søren MP´s mini disco-duo var i topform i år – og ALLE dansede i vand eller på land hele aftenen.  Der var nyt på menu’en – Toasts – som blev ekspederet vakst over disken af bestyrelsen og andre voksne hjælpere. Der blev så solgt lidt mindre vafler – men alle fik noget de kunne lide.
Vi ser mange børn der er super klar fra første minut. Nogle af de lidt større børn kommer og kigger og er så hjemme og hente badetøjet og alle synes det er en sjov og herlig aften. De voksne ligeså. Vi talte 110 børn i vandet denne aften, så det er i sandhed børnenes BYFEST.

Vintersæsonen er jo med sidste halvdel af vinteren samt opstart af den nye sæson og fra den kan nævnes:
Juleafslutningerne:
Vi havde i år valgt at tilbyde de store en tur i vandland i den sædvanlige svømmetid. Det var en dejlig afveksling for alle. I det lille bassin blev der leget – og svømmet lidt om juletræ. Alle fik en godte pose til hjemturen med ønske om god jul til alle.
Familieholdet var i vandland fra kl. 18.00 – 18.30 og fik derefter appelsinbåde og julelys på kanten. Der blev også svømmet om juletræet og givet godte pose med hjem – og vi sluttede kl. 19.00. Tak til Natacha, der kom og anrettede appelsiner og lys på kanten og tog tørnen med oprydningen også.
Det var nok en smule forvirrende, at skulle holde fri fra svømning uge 50 – for så at komme igen til julebad. Vi syntes der manglede nogle stykker. Om det så skyldes sygdom eller andre juleting ved vi ikke.
Vi havde optimistisk sat familieholdet til at starte allerede d. 3. januar. Der kom meget få. Men de der kom fik lejlighed til at prøve den store aktivitetsbane i svømmecentret og de voksne fik chancen til at få varmen i dampbadet, da der var saunagus lige inde ved siden af. Det var dejligt. Og det er skønt når vi “hjælper hinanden” klubber og svømmehal, og får tingene til at lykkes.
Bestyrelse, trænere og hjælpere “fejrede” julen med julefrokost i december i Bowl´n´Fun i Silkeborg. Et sikkert hit – og en pakkeleg med ekstra mange pakker er et dejligt højdepunkt.  Der blev uddelt julegaver i form af et gavekort på 150 kr.  til Herning Centret.

Omkring selve driften:
Vi tilbyder de hold vi kan – dvs. vi kan stille med trænere og hjælpere til.  Kommer der nye forslag, så kigger vi på mulighederne. Vi kan alt andet lige lettere være fleksible med hold og tider i Bording frem for i Ikast.
Vores fokus er på at lære børn at svømme. Skulle der være ønske om voksen begyndersvømning, vand og fitness eller andet – er vi selvfølgelig klar til at gøre forsøget med det.
Vi har i år et medlemstal på 283 medlemmer.
Desuden har vi en del voksenmedlemmer, hvor de fleste kommer ind i billedet omkring livredningsholdene.
Vores regnskab viser i år et underskud på kr. godt 17.000 kr. (sidste år var underskud  på kr. 55.923 (borde/bænke til badet og sidste års medlemstal: 324).
Fremtiden kan vi kun spå om – men vi har udfordringer både i klubben og på svømmebadet. Forældre involvering og hjælp er nødvendig, hvis vi skal “overleve” udendørssæsonerne. Så skal vi have mulighed for svømmeundervisning udendørs i Bording – så er det nødvendigt at forældrene involverer sig. Komme på en arbejdsdag og hjælpe der – er også en vigtig men overkommelig del.
Hermed overdrages beretningen til generalforsamlingens debat og godkendelse.
Dette var så min sidste beretning som formand og aktiv i bestyrelsen.  Ønsker foreningen alt det bedste og håber nye tanker og kræfter hjælper foreningen på vej videre.

På bestyrelsens vegne
Hanne Lindberg