Beretning 2015

I det forløbne år har vi ikke ændret på måden vi driver svømmeklubben på. Vi gør de ting vi kan overkomme, med de timer og de ressourcer vi har til rådighed. Vi holder fast i Mærkesvømning som en del af programmet 1 gang om sommeren til afslutning og 2 gange i hver del af vintersæsonen.  
Det store hit om sommeren er dog Disco-Plasco hvor der kommer mange børn fra både by og land – i år talte vi til 150 deltagere. De var hurtigt i vandet og nød timerne og det lune vand. Søren MP med kammerat stiller op med lyd og anlæg – mange tak for det. De kommer kørende med det hele pakket i heste-trailer, lægger klappen ned, et par velvoksne højtalere sættes ud og vupti – et mobilt disco anlæg er i gang. Vejret kan vi jo ikke gøre så meget ved men til dette arrangement kommer de uanset vejret. Forskellen er så om vi sælger mest varm kakao eller kolde drinks (uden alkohol naturligvis) med paraplyer og pynt. Det er ikke kun børn der er på badet – faktisk bliver mange voksne hængende for at hygge sig. Dette kan vi gøre lidt mere ved næste år. En mini ovn har vi fået sponseret af en glad giver (tidligere bruger af badet – Tak Ulla Gjødvad). Så lidt lune lækkerier kunne der måske være lidt salg i denne aften.
Der var tilsagn om assistance fra flere af forældrene denne aften.

Vi måtte sidste sommer rykke start tidspunktet for holdene til kl. 17.30 pga. badets ændrede åbningstider. Skolereformen påvirker ALT der har med børn at gøre. Vi tror, at det sene start tidspunkt har fået nogle til at takke nej til svømmeundervisning. Dette håber vi at kunne ændre på til sommer, hvor det er planen vi igen kan starte undervisningen kl. 17 på mandage og tirsdage.
Vi havde få hold mandag og flere om tirsdagen – hvilket fungerede fint. Afslutningen blev således også en tirsdag, så vi udnyttede sæsonen til det sidste.
Vintersæsonen er jo med sidste halvdel af vinteren samt opstart af den nye sæson.
Traditionen tro var vi i legehumør til jul – og vi julede på holdene med aktiviteter og fælles svømning omkring juletræet i det lille mens vi sang ”På loftet sidder nissen”. En slik pose til hjemturen hører sig til. De overskydende slikposer blev uddelt på familieholdet fredag aften. De var en tur i vandland fra kl. 18 – 18.30 – og sluttede med appelsiner og lys på kanten. Tak til hjælperne der fik det hele på plads.
Sommerens mix af børn på hold i det store og lille på samme tid holder vi fast i. Vi kan se, at vi skal lave alterntiv svømning i uge 27 og 32 – da der ikke kommer så mange. Dette arbejder vi på til planen offentliggøres i april.
Vi har næsten fastholdt medlemstal i år med 268 mod 269 sidste år. Vi tilbyder de hold vi kan – dvs. vi kan stille med trænere og hjælpere til. Focus er på, at lære børn at svømme. Skulle der være ønske om voksen begyndersvømning, vand og fitness eller andet – er vi selvfølgelig klar til at gøre forsøget med det.
Vores regnskab viser i år et forholdsmæssigt stort underskud på 44.481 kr. Dette er ikke en overraskelse, da vi har sponseret stort badedyr til badet, haft større kursusaktivitet og har købt 2 kasser med trænertøj som de største poster. Intet overraskende i det.
Vi har en hård konkurrent i fodbold, der optager børnene meget. Det er for mig en naturlig og sund del i livet, at lære forskellige sportsgrene at kende – men at kunne svømme er basalt i dette land med vand omkring og mange badelande. Vand er livsglæde og fuld af mulighed for aktivitet. Det kan være vandsport, svømning, surfing, handicap svømning eller ”bare” en badetur.
Får du ikke lært at svømme som barn bliver det svært at nyde vand som voksen. Så min skal lyde: Sørg for at få børnene sendt til svømning – vi skal gøre hvad vi kan for at gøre dem til svømmere.
Vi er nu varslet afgang fra bestyrelsen af et par stykker. Vi har fundet nye og det glæder os meget.
Tak til afgående Flemming Poulsen for mange års godt arbejde. Heldigvis vil han fortsætte med hjemmesiden – blot fra sidelinien. Tak til Lene Kildsgaard der nu slutter som revisor.
Hermed overdrages beretningen til generalforsamlingens debat og godkendelse.

På bestyrelsens vegne
Hanne Bonde Lindberg
Formand