Beretning 2014

Vi har igen i år holdt fast i beslutningen om få, overkommelige og faste arrangementer. Ikke at vi ikke kan og vil lave nyt – vi vil bare sikre os, at vi kan gennemføre på den lange bane. Kontinuitet og sikkerhed for gennemførelsen betyder noget for svømmerne men også vores arbejdsmængde er i spil.
Regnskabet viser et overskud på 5.894 kr.
Medlemstallet er opgjort til 269 og er indberettet til DGI/DIF’s register.
Bestyrelsen har afholdt så få møder som muligt og alligevel er det lykkes at holde “skuden flydende”. Men uden møder går den ikke. Vi har beslutninger der skal tages og arbejdsopgaver der skal løses. Vi har måttet kalde en suppleant ind midt i året og vi glæder os til det nye samarbejde med Maria i bestyrelsen. Til stor glæde har alle sagt ja til genvalg og det giver kontinuitet i arbejdet. Tak for det.
Vinteren sluttede med mærkesvømning 27.03.2014. Der bliver vist god og forskellig svømning. Der bliver udfordret på udholdenhed – og mange forældre bliver overrasket.
Vi justerer til som vi har behov for. Lige nu deles der medaljer ud pr. svømmehold (samme type udløser kun 1 medalje). Det giver god mening, når vi retter til fra gang til gang. Det gør det også let – når vi ved hvad vi skal på de forskellige poster.
Sommersæsonen var igen præget af sen tilmelding til holdene. Næste sommer vil vi opfordre forældrene til at tilmelde i god tid, så vi også har en chance for at planlægge. Sommeren kommer jo! Det kan åbenbart være svært at tænke, når kulden bider i april. Vi fik ½ side på Friluftsbadets postkort til reklame. Desværre gik der lidt koks i print og sidste dato – så vi fik ikke den ønskede effekt af “tidlig tilmelding”. Vi forsøger igen i 2015 med denne reklame. Vi har nogle superfriske hjælpere, trænere og bestyrelsesmedlemmer, der suser rundt i alle gaderne. Det er også med til at give team-ånd.
I den relative korte sæson, er det vigtigt, at vi har holdene dannet og i gang så hurtigt som muligt.
Vi tog konsekvensen af “børn er meldt til forkert hold – fordi det passer bedre med anden tid”. Vi besluttede på et træner-hjælper møde afholdt som workshop på badet, at vi ville slå nogle hold sammen og give dem en bredere beskrivelse, så vi kunne “rumme” børnene på en smartere måde.
Det blev til et hold, der svarer til begynder og begynder+ : Børne-Mix bliver navnet i sommeren 2015. Vi fandt ud af, at navnet skulle ændres, da det var svært at kalde noget nyt et gammelt navn med de forventninger, der var til det. Ideen er, at der screenes den første gang og derefter deler vi op i 2 grupper. En gruppe arbejder mest i det lille og en starter i det store. Efter en halv time byttes der bassin, så der gives nye udfordringer. Vi arbejder stadig på at få det til at blive godt i den kommende sommer.

For de største havde vi et nyt hold: VAT holdet (vand-action og teknik). Søren MP står for løjerne og der blev disket op med mange overraskelser. Det gav genlyd hos de store og lynhurtigt kom der flere til. Holdet voksede og voksede og nåede fra 3-4 tilmeldte til 13-15 deltagere. Flot og godt nyt til de store vandhunde.

Alle klubber har svært ved at fastholde de unge unge. DGI og DSU laver også tiltag på kursusfronten og alle prøver. Vi har så bare en “MP” der ved hvad der skal til og forstår at “levere varen”. Godt gået Søren MP!
Lukningen af de voksnes vand/motion/Zumba hold er ærgerlig – men der kom ingen ønsker. Ligeledes var vi uden Synkro holdet og det var der heller ikke mange ønsker om.
Nat-svømning blev afviklet i år aflyst – og håber vi har kampgejst til at gennemføre det i næste sæson.
Disco-plasco fylder meget i august – hvor vi har været en del af byfesten. Vi vil stadig lave arrangementet uanset om der bliver byfest eller ej. Det var vi enige om da vi stod der med pynt, Hawaii kranse, vafler og paraplydrinks med det hele. Vi har i hvert fald en fest den aften og det har børnene også. Søren MP’s disco spiller fantastisk med røg og damp og ikke mindst Volvo-sangen er et hit hos alle.
Sommerens sæsonafslutningen lukkes med mærkesvømning – hvor der uddeles diplomer og medaljer. Vi har stadig lidt polemik omkring det famøse 200 meter mærke. Der er nu en lang udførlig skrivelse omkring dette på hjemmesiden. Problematikken er kort: Et 200 meter mærke giver adgang til vipperne og det dybe vand i mange svømmehaller. Mange børn kan kæmpe sig på viljen og meget dårlig svømning gennem de to hundrede meter. Det skal i mine øjne være “god sikker svømning” der skal gives mærke og diplom for. Ellers kan det jo ligesom være lige meget. Jeg har vendt og drejet det med flere andre svømmesagkyndige – og er nu kommet frem til en løsning kunne være: En fremmed dommer på til bedømmelsen. Det vil sikre, at vi har svømmere, der er “godkendte” og vi som deres trænere ikke kommer i klemme overfor hverken svømmere eller forældre. Vores undervisning er jo baseret på en pædagogisk tilgang hvor store dele ros og opmuntring er en del af det, at få børnene lært at svømme. Så kan det være svært og ikke særlig hensigtsmæssigt, på den anden side at skulle dømme “ikke god nok” – når vi når til “finalen”. Det må stå sin prøve til de kommende afslutninger. Derfor har vi også måttet omstrukturere bane-fordelingen en smule.
Årets BSK’er blev udnævnt: Emma Engelbreth som er en af de yngste i træner-teamet. Emma har sammen med Cecilie haft hold i det lille bassin. Vi har kun fornøjelsen af Emmas virke om sommeren. Men det kan også fint lade sig gøre. Emmas gode humør og friske måde at være på, er så absolut en gevinst for holdet. Tillykke med prisen, der giver et gavekort og en buket blomster.
Grillen var tændt og vi nød alle den dejlige sommeraften – som afsluttede en dejlig og varm sommer.
Med en lille pause i september – er der så tilmelding til vintersæsonen, der starter først i oktober i Ikast.
Ikke alle torsdags hold er helt fyldt op – men næsten. Der var igen lidt omrokeringer men de var hurtigt klaret og vi fik rykket nogle ind fra ventelisten i løbet af kort tid til alles tilfredshed.
Familieholdet fredag – er lidt mindre end det plejer at være, så der var god plads i efterårs-sæsonen. Vi fik igen en gratis plads besat fra Familiehuset. Det glæder os og giver måske faste kunder senere. Ren Win-win.
Juleafslutningen var med de traditionelle programmer. Torsdag med forskellige poster i vandet for de store.
Igen i år var julemanden stukket af med pebernødderne og julemor manglede dem. De skulle så fragtes over i små plasticbægre, der jo ikke måtte “tage vand ind”. Pebernødderne blev behørigt delt ud bagefter. De små hygger – med Frederikke og er klar til de store skal med i vandet til sidst for at svømme om juletræ og synge “På loftet sidder nissen” til akkompagnement af Søren MP på en pelset guitar. Flot! Vi giver som vanligt en slikpose til hjemturen.
Familieholdet var en tur i vand-landet i den første halve time og blev trakteret med appelsiner i skåret i både og lys på kanten. Stemningsfuldt og velduftende.
Overlades hermed til generalforsamlingens debat og godkendelse.

På bestyrelsens vegne
Hanne Lindberg, formand