Beretning 2013

Bestyrelsens beretning – BSK 2013

Vi har igen i år holdt fast i beslutningen om få, overkommelige og faste arrangementer. Ikke at vi ikke kan og vil lave nyt – vi vil bare sikre os, at vi kan gennemføre på den lange bane. Kontinuitet og sikkerhed for gennemførelsen betyder noget for svømmerne men også vores arbejdsmængde er i spil.
Regnskabet viser et overskud på godt 7.000 kr.
Medlemstallet er opgjort til 246 og er indberettet til DGI/DIF’s register.
Bestyrelsen har afholdt mindre møder end vanligt. Mest på grund af belastninger på hjemmefronten hos nogle af bestyrelsesmedlemmerne – og alligevel er det lykkes at holde ”skuden flydende”. Men uden møder går den ikke. Vi har beslutninger der skal tages og arbejdsopgaver der skal løses.
Vinteren sluttede med mærkesvømning 21.3.13. Der bliver vist god og forskellig svømning. Der bliver udfordret på udholdenhed – og mange forældre bliver overrasket.
Vi justerer til som vi har behov for. Lige nu deles der medaljer ud pr. svømmehold (samme type udløser kun 1 medalje). Det giver god mening, når vi retter til fra gang til gang. Det gør det også let – når vi ved hvad vi skal på de forskellige poster.
Sommersæsonen var præget af meget sen tilmelding til holdene. Det gav usikkerhed på træner og hjælper besætningen, hvor de planlagte jobs ikke blev til noget, med stor skuffelse til følge. Næste sommer vil vi opfordre forældrene til at tilmelde i god tid, så vi også har en chance for at planlægge. Sommeren kommer jo! Det kan åbenbart være svært at tænke, når kulden bider i april. Det vil være hensigsmæssigt med sidste tilmeldingsdato. Det skal ikke være sådan, at vi legitimerer sen tilmelding ved, at man ”bare” kan betale sig fra det. Men som altid er det en balancegang. Det giver uro på holdene, når der bliver ved med at komme nye svømmere dumpende – helt op til 3. og 4. gang vi svømmer. Det er jo en relativ kort sæson.
Omvendt er det også ærgerligt at gå glip af medlemmer, som vil gøre vores regnskab pr. hold mere rentabelt. Sidst er det ærgerligt for børnene at gå glip af vand, leg og undervisning. Vi oplever en del, der bliver meldt til på et andet hold end der hvor de hører hjemme – det giver uro og dårlige oplevelser – værst for svømmerne. Så står de ikke på venteliste på det ”rigtige” hold – og kan vi derfor ikke oprette ekstra hold, hvis de ”bare” forsvinder på de andre hold. Så kan vi ikke se det reelle behov og vi kan ikke få fat på de som evt. slet ikke melder til. Så meld til på rette hold og i god tid! Tak. Så har vi en chance for at hjælpe.
For første gang i umindelige tider måtte vi lukke de voksnes vand/motion/Zumba hold. Ærgerligt. Men der var alt for få tilmeldinger. Vi har nu en ny træner til holdet klar til sommer – og håber, at det giver lidt ”nyheds-interesse” – så vi igen kan tilbyde til de voksne.
Synkro holdet kom op at stå. Et nyt tiltag, der blev efterlyst af de store svømmere, der så hvor flot det kunne laves da Silkeborg Svømmeklubs svømmere var ude året før til åbningen af jubilæumssæsonen 2012.
Jeg var på studie-tur til København i februar – for at så hvordan et stævne forløber. Interessant at se. Der er også mulighed for at se stævner i Silkeborg, der jo har en synkro afdeling.
I vinterhalvåret inden sommer – deltog en del af svømmerne i synkro træningen der – med stor succes.
Vi fik med lidt hjælp træner jobbet afsat til en Silkeborg pige, der gik op i jobbet – og holdet var glade for træningen. Ingen tvivl om, at det er meget sværere end det ser ud og det giver nogle stærke muskler inde i maven. Desuden skal der trænes i at holde vejret under vand – hvilket heller ikke altid er lige let. De sluttede af med at lave en flot lille opvisning til afslutningen. Vi har til dette formål indkøbt undervandshøjtaler.
Nat-svømning blev afviklet i august – 2. sidste weekend, hvor det når at blive nogenlunde mørkt. Søren J. havde medbragt en af sine kajakker og det var meget spændende og interessant. De ventede på tur – og sidste (Lærke – den yngste) hoppede i kajakken kl. 00.15 – med stort smil på læben. Der blev også svømmet – men lige nu tæller banesvømning ikke så højt – men det sociale er til gengæld i høj kurs. Sæsonafslutningen lukkes med mærkesvømning – hvor der uddeles diplomer og medaljer.
Årets BSK’er blev udnævnt: Frederikke Ninn-Poulsen, der er den yngste i træner-teamet. Hun har gennemgået en flot udvikling – tager ansvar og er meget omhyggelig med sin træning af de helt små svømmere. Tillykke med prisen, der giver et gavekort og en buket blomster.
Grillen var tændt og vi nød alle den dejlige sommeraften – som afsluttede en dejlig udendørs sæson.
Med en lille pause i september – er der så tilmelding til vintersæsonen, der starter først i oktober i Ikast.
Ikke alle hold er helt fyldt op – men næsten. Der er stadig lidt omrokeringer – da ikke alle bliver meldt til de hold de passer på. Det kan der være flere grunde til. Men det giver nogle gange lidt dårlige oplevelser.
Familieholdet fredag – er lidt mindre end det plejer at være. Vi har oplevet en del udskiftning over de sidste par år – men der er også ”tilbagevendere” – altså nogle, der ikke kan undvære det.
Juleafslutningen var med de traditionelle programmer. Torsdag med forskellige poster i vandet for de store.
I år var julemanden stukket af med pebernødderne og julemor manglede dem. De skulle så fragtes over i små plasticbægre, der jo ikke måtte ”tage vand ind”. Pebernødderne blev behørigt delt ud bagefter. De små hygger – med Frederikke og er klar til de store skal med i vandet til sidst for at svømme om juletræ og synge ”På loftet sidder nissen”. En slikpose til hjemturen hører til.
Familieholdet blev også underholdt af pebernødde-fragten – som vi lavede torsdag, da vandlandet var lukket pga. reparationer. Afslutningen var med appelsiner og lys på kanten – så jule-stressen blev dæmpet.

På bestyrelsens vegne
Hanne Lindberg
Formand