Bording Svømmeklub Bestyrelsens beretning 2020-2021

Som alt andet i verden har Covid også påvirket BSK og den måder vi driver svømmeklub på.

Vintersæsonen 2019-2020 blev stoppet før tid. Sommersæsonen blev aldrig til noget da friluftsbadet var lukket.

Vintersæsonen 2020-2021 Startede godt. Naturligvis med restriktioner på. afstand og antal. Det reducerede antal pladser på holdene var til gengæld næsten fyldte. Desværre blev sæsonen afbrudt kort inden jul.

Hen i foråret blev der mulighed for at få vores svømmere tilbage i vandet. Og da vi havde booket Ikast svømmecenter længere end sæsonen varer for at kunne uddanne livreddere til “badet” fik vores svømmere istedet disse ekstra gange.

Forældre var forment adgang i svømmecenteret og bestyrelses tog sig istedet af at være ekstra hænder. Det var en stor succes og forløb gnidningsfrit.

Vores sædvanlige aktiviterer ifbm. jule og sæsonafslutning som fx. mærkesvømning kunne ikke gennemføres under disse forhold. Men svømmerne fik en slikpose den sidste gang før sommerpausen.

Sommerholdene blev også noget anderledes end vi er vant til. Friluftsbadet åbnede 2 måneder senere end de plejer. Vi tilpassede os og kunne tilbyde 8 gange svømning hen over sommeren.

Tilslutningen hertil har været blandet.

Om sommeren er det tradition at BSK tilbyder:

Disco-Plasco, vores bidrag til byfesten – igen igen – Men det er og bliver et hit! Der er rigtig mange deltagere fra by og opland, der er klar fra første sekund vi åbner dørene. Man ”betaler” stadig ind ved indgangen og vi ”trækker fra” når der bestilles i baren. Det fungerer super fint.

Børn fra 3. klasse – kan komme ind. Nogle forældre kommer gående forbi – bliver lidt og hygger☺. Søren MP´s mini disco-duo var i topform i år – og ALLE dansede i vand eller på land hele aftenen.

Vi ser mange børn der er super klar fra første minut. Nogle af de lidt større børn kommer og kigger og er så hjemme og hente badetøjet og alle synes det er en sjov og herlig aften. De voksne ligeså. Vi regner med –antal børn – er med i vandet denne aften, så det er i sandhed børnenes BYFEST.

I år har vi lavet flere tiltag for at holde kontakten til Bording og vores medlemmer, samt at få flere penge i kassen.

Bla. solgte vi julekalendere der støtter Børnehjertefonden til jul. Vi stod både i forhallen i Ikast svømmecenter op til jul og foran Fakta. Mange kalendere røg også ved mund til mund metoden. Alle kalendere blev solgt og vi fik et fint tilskud til klubbens drift.

Derudover afholdt vi 3 grillaftener på badet. Vi tændte en grill, og solgte is og sodavand. Prisen for deltagelse var sat efter at alle skulle kunne være med på 50kr for en familie, Også dette gav lidt til klubbens økonomiske drift

Omkring selve driften:

Vi tilbyder de hold vi kan – dvs. vi kan stille med trænere og hjælpere til. Kommer der nye forslag, så kigger vi på mulighederne. Vi kan alt andet lige lettere være fleksible med hold og tider i Bording frem for i Ikast.

Vores fokus er på at lære børn at svømme. Skulle der være ønske om voksen begyndersvømning, vand og fitness eller andet – er vi selvfølgelig klar til at gøre forsøget med det.

Vi har i år et medlemstal på 131 medlemmer.

Desuden har vi en del voksenmedlemmer, hvor de fleste kommer ind i billedet omkring livredningsholdene.

Vores regnskab viser i år et overskud på kr. 8.851. (sidste år var underskud på kr. 17.000: Medlemstal 284).

Fremtiden kan vi kun spå om – men vi har udfordringer både i klubben og på svømmebadet. Forældre involvering og hjælp er nødvendig, hvis vi skal ”overleve” udendørssæsonerne. Så skal vi have mulighed for svømmeundervisning udendørs i Bording – så er det nødvendigt at forældrene involverer sig. Komme på en arbejdsdag og hjælpe der – er også en vigtig men overkommelig del.

Hermed overdrages beretningen til generalforsamlingens debat og godkendelse.

Dette var så min første & sidste beretning som formand og aktiv i bestyrelsen. Ønsker foreningen alt det bedste og håber nye tanker og kræfter hjælper foreningen på vej videre.

På bestyrelsens vegne

Torben Dyhl Hjorth